The Legion

The Legion, Simon Scarrow, Headline, London, pp.490. De twee helden uit de vorige 9 delen, gaan ook weer in dit 10e deel de strijd aan met de bedreigingen van het Romeinse Rijk. Geen literatuur, maar wel goed leesbare historische fictie. In alle delen hebben we het Romeinse Rijk doorkruist en nu is het de tijd voor Egypte. Ook weer de veldslagen, schermutselingen en de efficiency van het Romeinse leger, komen voldoende aan bod. A good read, zoals er op de achterkant van dit boek had kunnen staan. Ik heb al eerder aangegeven dat historische fictie mij boeit. Dat komt waarschijnlijk door die onderwijzer die op de basisschool voorlas uit de boeken over de 80-jarige oorlog.

Maar goed, Cato en Macro gaan in dit boek verder met hun jacht op de opstandige gladiator Ajax en komen tevens in een veldslag terecht met de Nubiërs. Lees daarvoor ook Asterix en Obelix. Die komen die rare jongens ook tegen. Inmiddels maar daarover later ben ik in het laatste deel 11 bezig. Ik baal er wel een beetje van dat ik dit boek gemist heb. Dat komt waarschijnlijk omdat we een jaartje vakantie in Engeland hebben overgeslagen. Meestal zijn deze boeken mijn vakantieliteratuur.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *