Stadsliefde, scènes in Parijs

Titel: Stadsliefde, scènes in Parijs

Auteur: Adriaan van Dis

Uitgever: Augustus

Eerste druk: november 2011

Ik las de paperbackversie, de zesde druk van maart 2012

Waar gaat het over:

Tja, het is geen verhaal. Het is een verzameling korte beschouwingen van de schrijver die ons ‘zijn’ stad laat zien. Adriaan van Dis loopt zo’n 10.000 stappen per dag door Parijs en ziet op deze tochten het nodige en ook over zijn verhuizingen in die stad verhaalt hij humoristisch. Dat wil niet zeggen dat het een humoristisch boek, Van Dis is tegelijkertijd ook kritisch op zijn stad, het vreemdelingenbeleid, de arme buitenwijken en de verlepte schoonheid van de binnenstad, maar hij blijft altijd een gentleman en dat vind ik toch een beetje jammer.

Wat vond ik ervan?

Het was prettig leesvoer, net voor het slapen gaan. Van Dis schrijft beeldend en de stad gaat leven, ik kon me samen met hem ergeren aan de behandeling van buitenlanders, maar ik zag ook de met hem flirtende dames, die hij beschrijft.

Maar: het laat allemaal geen diepe indruk achter. Vakantieliteratuur, mooi maar vluchtig.

Als ik een sterrensysteem zou hebben dan kreeg het vier van de vijf.Stadsliefde

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Comments

  1. Vorig jaar zomer was ik een paar dagen in Parijs, ik had dit boek kort daarvoor gelezen. Ik keek met andere ogen naar de stad! Ook had ik de hele tijd het gevoel dat ik Van Dis zou kunnen tegenkomen, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *