Op zee, Toine Heijmans

quick read

 Op zee, Toine Heijmans, uitgeverij: L.J Veen Amsterdam/Antwerpen, tweede druk juli 2011 (eerste druk juni 2011)
Gelezen in de herfstvakantie van 2011

Het viel wat tegen. Ik had een aantal goede recensies, o.a. die  van Judith op Boekblogger,  gelezen en was erg nieuwsgierig geworden. Het klonk ook goed: een vader neemt zijn dochtertje mee op een (korte) zeereis en bijna thuis kan hij haar niet meer vinden op zijn bootje. Het zou gruwelijk spannend kunnen zijn, maar dat was het niet.

Om de plot niet te verraden ga ik er verder ook niets over schrijven, maar voor mij was de verrassing er al af toen de ik-persoon lichtelijk overspannen leek te zijn. Al met al was het een redelijk simpel boek, dat ik in minder dan een middagje uit had en dat kwam niet omdat het ik van de spanning niet weg kon leggen, maar meer omdat ik verder niets om handen had.

Wel vind ik de tekeningen van heel erg mooi, mooier dan het verhaal zelf. Van mij had de illustratrice, Jenna Arts ook op de cover vermeld mogen worden.

Een sticker op de voorkant geeft tevens als ‘aanbeveling’ dat liefhebbers van Het diner van Herman Koch dit boek zeker zouden waarderen. Nu denk ik dat ik dat boek van mijn ‘te-lezen-lijstje afhaal, want dan heb ik toch liever echte literatuur.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *