Miss Marple, the complete Short Stories

Aan het eind van december 2012 ben ik begonnen aan dit boek en het was heerlijk om op rustige momenten een kort verhaal over Miss Marple te lezen. Natuurlijk zaten er (veel) verhalen bij die ik al kende, maar gelukkig waren en ook een paar, voor mij nieuwe, avonturen van de oude dame. Natuurlijk is het bijna niet mogelijk om een samenvatting te geven van de verhalen, maar het is wel duidelijk dat Agatha Christie haar heldin heel goed heeft geportretteerd als de lieve oude dame, die uiteindelijk iedereen te slim af is.

Het boek bevat 20 short stories, die volgens mij allemaal even goed en verrassend zijn. Ik ben wel blij dat ik gekozen heb voor de Engelse uitgave, want dat geeft toch meer sfeer aan de typisch Engelse achtergrond van de verhalen. Gelukkig zag ik bij Bol ook de verzamelde shortstories van Poirot, misschien een leuk moederdagcadeautje?

Agatha Christie, Miss Marple, The Complete Short Stories gekocht bij www.bol.com

First Harper Paperback published 2011

miss marple

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *