Alleen maar nette mensen

Alleen maar nette mensen van Robert Vuysje. Een prachtig staaltje van puberhumor. Ik moet zeggen dat ik na lezing wel de behoefte voelde om erotische schilderijen van prachtige, goedgevulde vrouwen te schilderen met lekker veel vette verf, maar het boek kon mij niet boeien. Coen Peppelenbos heeft er een prachtige recensie over geschreven, ik loop inderdaad altijd heel voorzichtig door de tuin en ik kijk ook altijd uit met paddestoelensoep.

Ik moest dit boek lezen voor mijn mastersopleiding Nederlands 1e graads docent, als onderdeel van het vak Wereldliteratuur. De studenten Engels, Duits, Frans en Fries moesten het ook lezen en wij moesten ook een paar buitenlandse boeken lezen. Daar schrijf ik vast ook nog wel eens over. Van de te lezen boeken vond ik dit de grootste afknapper. Geen grootse en meeslepende literatuur, maar inleiding die nog best humoristisch is en vandaar gaat alles bergaf.

voorkant mooier dan inhoud

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *