One minute manager

Het boek de one minute manager is een verhalend managementboek, zoals ik het maar noem. Aan de hand van een verhaal, in dit geval een stagiaire op zoek naar de supermanager, word je dan de de stof bijgebracht. Met 110 pagina’s en een aantal tegelwijsheden ben je er nog wel eens doorheen. De truc: een one minute manager werkt volgens een drieslag namelijk one minute doelstellingen, complimenten en reprimandes. Per onderdeel doet hij dat volgens een bepaald stramien. Prijs het gedrag (je moet het wel menen), doe het snel (dus als je het waarneemt), vertel de persoon wat hij goed deed, enthousiasmeer de persoon en schudt hem/haar de hand. Wel met authentiek gedrag alles uitvoeren, anders kom je niet geloofwaardig over natuurlijk. Oh ja en bij geconstateerde fouten doe je het omgekeerde.

Natuurlijk is managen niet zo eenvoudig, maar er zitten wel wat aardige handvatten in deze theorie. zoals altijd bij managementboeken. Opnemen, verteren en toepassen (op je eigen wijze).

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *