Clan of the cave bear

Het is niet de eerste keer dat ik de The Clan of the Cave bear van Jean M. Auel, heb gelezen. Je hebt zo van die boeken in de boekenkast die je bij tijd en wijle weer opnieuw leest. De “trigger” dit keer was het nieuwste deel. Voor ik dat ga lezen ga ik eerst heel de Earth Children serie weer door. Tegen die tijd kan ik het wel krijgen als paperback in het Engels. Ik heb the Clan ook in het Engels gelezen, omdat ik vind dat er in de vertaling naar het Nederlands teveel verloren gaat.
Ik vind het verhaal fascinerend, een soort van inversed science-fiction. Je vraagt je af hoe het leven toen was en hoe inderdaad de Neanderthalers en de Cro-Magnon mens naast elkaar hebben geleefd. Ik las het voor het eerst toen ik Li net leerde kennen. Na het lezen van het boek ben ik me gaan verdiepen in de geschiedenis van de mensheid door bijvoorbeeld het boek De Aapmens te kopen en the national geographic te lezen. Het blijft een mysterie en dat maakt de boeken van Auel zo leuk. Geen hoogdravende literatuur, maar gewoon lekker “mind-gripping” lezen na een drukke dag of ’s avonds voor het slapen gaan. Heerlijk, op naar deel twee, dat ik dan wel ergens uit een kast moet vissen. Na de laatste verbouwing zijn er wat boeken verbannen zullen we maar zeggen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Comments

 1. kruidje

  Ik heb pas nu met het laaste boek alle boeken bij familie en vrienden verzameld om ze te lezen. Ik vond ze echt schitterend, het heeft me aangezet om weer meer te lezen. Na veel drukke kinderjaren.
  Als ik mag mee doen aan de bloghop wedstrijd wil ik wel graag Narnia winnen.
  Groetjes
  Kruidje

  • Hallo Kruidje, Dankjewel voor je reactie.
   Zou je even een reactie onder de Weggeverij willen plaatsen om het boek te winnen? Dan gaat jouw naam ook in de glazen bol.
   Alvast bedankt en veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *