Een zwerver verliefd

Een zwerver verliefd, Arthur van Schendel, W. Versluys, Amsterdam, 1904. In mijn geheugen staat dat ik dit boek ooit heb gelezen voor mijn boekenlijst. Maar nu ik het opnieuw gelezen heb, weet ik dat niet zeker meer. Het is wel een fantastisch boek, zeker als je het leest na de Hellehonden. Wat een mooi taalgebruik en wat een gevoel. Het voordeel van een Neerlandica in huis is dat er naslag is (overigens ook op internet, vroeger moest ik de boekverslagen zelf maken). Want bij een dergelijk boek moet je wel wat nakijken. De thema’s liefde (onbeantwoord), vrijheid, noodlot en eenzaamheid spreken duidelijk uit het boek. De stroming neo-romantiek, spat er vanaf. Ik heb me moeten inhouden om het niet in één keer uit te lezen.

Het boek hebben we niet thuis, maar het boek heb ik gedownload van de De Nederlandse Bibliotheek(www.dnbl.org) , waar meer pareltjes uit de Nederlandse Literatuur staan. En via de Ipad is het dan goed te lezen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *