Breieninpeking is terug!

Ja, hoor, je leest het goed. Ik ben weer helemaal terug, hoewel het adres wel veranderd is. Niet meer het ellenlange ‘wordpress.com’, maar gewoon ‘breieninpeking.nl.

Nog steeds krijg ik vragen over de naam Breieninpeking, maar dat is gekomen omdat we acht jaar geleden naar de Olympische Spelen in Beijing zijn geweest. Ik wilde daar graag een mooi verslag van maken voor familie en vrienden en omdat ik vaak bij judowedstrijden met een breiwerkje op de tribune zat, was de naam snel gevonden.

Wat is er verder veranderd in de periode 30 september 2015 tot nu?

Ik heb de vrij ingrijpende beslissing genomen om mijn baan op te zeggen en voor mezelf te beginnen. Daar heb ik ook een aantal heel inspirerende cursussen voor gevolgd en ik ben nu zover dat ik eindelijk kan doen wat ik zo graag wil doen, namelijk kinderen en volwassenen die vast lopen in het onderwijs of in het werk helpen.

‘Dichter bij taal’   is de naam van mijn bedrijf en ik heb al een leerzame informatiemiddag gehad en hopelijk volgt er binnenkort nog een. Ik weet dat er ook al belangstellenden zijn en wie weet, als er een schaap over de dam is volgen er vast wel meer.

Maar hoe zit het met het breien, de Olympische Spelen en de boeken?

Natuurlijk brei ik nog steeds, ik heb een paar leuke projecten op de pennen staan, daar lees je vast binnenkort wel meer over. Een van de projecten is de Mystery-deken 2015 van de Breiclub. Die is officieel begonnen in september vorig jaar, maar ik had wat opstartproblemen. Ik ben nogal een wolliefhebber en ik moest heel erg wennen aan het katoen/acrylgaren (o.a. Scheepjes Softfun). Ik heb nu de smaak te pakken en het wordt een heel leuke deken. Dat mag ook wel, want ik heb me ook opgegeven voor de deken van 2016.

De eerste van 42 blokken

De eerste van 42 blokken

We gaan niet naar Rio, maar we hebben wel een superdelegatie judoka’s die daar voor goud gaan. Ik hoop dat al die wedstrijden uitgezonden worden en reken maar dat ik ze dan vanaf de bank aanmoedig.

Met de boeken (Mert en Ellen) gaat het ook prima. “Novemberblues” is al verkrijgbaar bij BOL.com en de andere twee volgen snel. Je kunt de voortgang bekijken op hun eigen FB-pagina.

Natuurlijk ben je nog niet echt bij gepraat, dat komt vanzelf wel. Het begin is er in ieder geval.

 

Tot gauw.

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *